nke logo white

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Az Apertus Nonprofit Kft. célja, hogy közszolgálati alapon, nyereségérdekeltség nélkül, magas szakmai színvonalon támogassa a közszolgálati továbbképzési rendszer – elsősorban informatikai – fejlesztését és működtetését, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közszolgálati továbbképzéseinek megszervezését és fejlesztését.

Ugrás

kreativitas 1

A grafikusok munkáját körüllengi egy indokolatlan misztikum, ami körülbelül az „ők olyan kreatívak” és a „nem is tudom, honnan jut eszükbe ennyi szuper ötlet” típusú mondatokban testesül meg. Pedig valójában az ötletek egy teljesen természetes és átlagos agyi tevékenység eredményei.

Tovább


85 1

Az e-szemináriumról mint foglalkozási formáról szóló korábbi bejegyzéseinkben már szó volt az esetalapú oktatásról, a módszertani célokról, a képzés folyamatáról, a felületről és az esettanulmányok típusairól. Most jöjjenek az objektív számadatok és a szubjektív tapasztalatok!

Tovább


 tutoring1

A tutori szolgáltatásról szóló sorozatunk első két részében a módszer bevezetéséről és a felhasználói felületről írtunk olvasóinknak. Most a szolgáltatás két típusát mutatjuk be részletesebben.

Tovább


TT 01

Engedjétek meg, hogy egy személyes vallomással kezdjem. Nagyjából azóta akarok tanár lenni, amióta négyévesen Kati/Peti babámat – a nem a ’80-as évek játékainál az egyenlőség jegyében szabadon variálható volt – az ágyamra ültettem, és egy táblára krikszkrakszokat rajzolva betűvetésre okítottam őt.

Tovább


feladatmenü

A sorozat első részében bemutattuk olvasóinknak néhány hónapja működő tutori szolgáltatásunkat. Szó volt a szolgáltatás elindításának okáról, a támogatott tanulásról, a tutorálásban részt vevő szereplőkről és a tutorálás most elérhető típusairól. A mostani bejegyzés azt a felületet szeretné bemutatni, ahol ez a tanulástámogató tevékenység zajlik.

Tovább


webinarium

A webinárium definíció szerint „olyan webes szeminárium, amely tanítás vagy tanulás céljával létrehozott video- és hangtartalmak online átvitelére szolgál egy adott forrástól egy viszonylag kis célközönségig”. A száraz definíción túl nézzük meg egy kicsit „agro-andragógiai” szemmel is, hogy valójában mi fán terem a webinárium!

Tovább


design

A grafikust általában bohém, életvidám, de eléggé kezelhetetlen alaknak képzeljük, aki saját örömére rajzolgat. Hamarosan leszámolunk nemcsak ezzel a sztereotípiával, hanem azzal is, hogy rajzolni bárki tud!

Tovább


eva3.1

Az előző rész tartalmából… A sorozat második részében az e-szeminárium módszertani céljaival és a képzés folyamatával ismerkedtünk meg. Azt ígértük, legközelebb bemutatjuk az e-szeminárium tanulói és oktatói felületét, végül az alkalmazott esettanulmányok általunk használt típusairól lebbentjük fel a fátylat… Íme!

Tovább


tutor1

Olvasóinkat elhalmozzuk sorozatokkal, amelyek különböző, a közszolgálati továbbképzési rendszerben kifejlesztett foglalkozási és tanulástámogatási szolgáltatásokat mutatnak be.

Tovább


mobilisesmelogo 01

Idén júniusban részt vettünk az Európai Unió pilot jellegű szakmai csereprogramjában, a „Mobilise SME”-ben. SME: Small and Medium Enterprises, vagyis kis-és középvállalatok.

Tovább


shutterstock 349413722

Egy új informatikai termék fejlesztése mindig tele van kihívásokkal. Hiába tudhat valaki maga mögött ezer korábbi projektet, az ezeregyedik is biztosan tud valami újat mutatni, hiszen a világ, a technológia, az igények és úgy általában minden nagyon turbulensen tud változni.

Tovább