nke logo white

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Az Apertus Nonprofit Kft. célja, hogy közszolgálati alapon, nyereségérdekeltség nélkül, magas szakmai színvonalon támogassa a közszolgálati továbbképzési rendszer – elsősorban informatikai – fejlesztését és működtetését, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közszolgálati továbbképzéseinek megszervezését és fejlesztését.

Ugrás

Online előadás


Előre meghirdetett időpontban interneten közvetített élőképes és prezentációs előadás, amelyen a tanulók internetkapcsolattal, helytől függetlenül nagy számban részt vehetnek.
Az előadás rögzíthető, a felvétel bármikor visszanézhető.

Olyan nagy létszámú és/vagy földrajzilag távoli hallgatóság számára tartott ismeretátadáshoz használható internetes oktatási megoldás, amely egy hagyományos előadás élményét biztosítja a tanulók számára. Az előadás rögzíthető, így azok számára is biztosított a meghallgatása, akik a meghiretett időben nem tudtak bekapcsolódni a képzésbe. A rögzített előadásból utómunkával videóprezentációs e-tananyag készülhet. Tömeges ismeretátadást tesz lehetővé olyan módon, hogy a tanulók helytől és időtől függetlenül, a jelenléti képzéshez hasonló élményt kapjanak.

Az online előadás felépítése alapvetően hasonlít a jelenléti képzések előadásaihoz. Előre megtervezett részletes forgatókönyv alapján zajlik. Két fő eleme az előadóról közvetített videókép és az előadás során bemutatott prezentáció képe.

Virtuális osztályterem rendszerben zajlik az oktatás. Számítógépre, tabletre és az online tartalom megjelenítésére alkalmas böngészőre, valamint internetkapcsolatra van csupán szükség.

Az online előadás az internetes közvetítéshez szükséges technikai eszközöket tartalmazó interaktív előadóteremből virtuális osztályterem rendszer segítségével kerül közvetítésre az oktató előzetesen elkészített forgatókönyve alapján. A hallgatósággal való kommunikációban az előadót koordinátor segíti.

Egy-egy online előadás hossza javasoltan legfeljebb 45-60 perc. Egy kurzus állhat több online előadásból, amelynek mennyisége a előadások összességének időtartamában határozható meg.Az online előadásban szereplő ismeretek szinkron tanulói megtekintésének ideje megegyezik a jelenléti képzésben tartott előadásokkal. Az oktatóknak az előadás megtartása előtt forgatókönyvet kell készíteni az előadásról és a bemutatni kívánt prezentációs anyagok felhasználásának pontos ütemezéséről.

Az a képzési forma 2017 őszétől lesz elérhető.