nke logo white

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Az Apertus Nonprofit Kft. célja, hogy közszolgálati alapon, nyereségérdekeltség nélkül, magas szakmai színvonalon támogassa a közszolgálati továbbképzési rendszer – elsősorban informatikai – fejlesztését és működtetését, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közszolgálati továbbképzéseinek megszervezését és fejlesztését.

Ugrás

Szimulációs oktató szoftver


A szimulációs oktató szoftver olyan online elérhető digitális gyakorlótérként értelmezhető, amely a tanulók számára előre megtervezett szituációkban a lehetséges döntések, viselkedés, cselekedetek és azok következményeinek tapasztalati megismerését segíti. A komplex szimulációs oktatószoftver játékos, professzionálisan filmszerű, valósághű élményt adó, mérhető kimenetet (pl. kompetenciamérés) biztosító megoldásokat ad a képzésekhez.

A szimulációs szoftver olyan személyes tapasztalatokon alapuló tanulást támogat, amely a mindennapi munkavégzés során nélkülözhetetlen a hatékony és eredményes feladatellátáshoz. A szimulált helyzeteken keresztül a tanulók “következmények nélküli környezetben” tapsztalhatják meg a különböző döntések, viselkedés és cselekedetek következményeit, és visszajelzést kapnak az optimális gyakorlatokról.

Egy szimulációs oktató szoftver a leghatékonyabban képes segíteni a korábban megtanult eljárások rutinszerűvé válását, illetve a hibák számának csökkentését azzal, hogy a folyamatos gyakorlást lehetővé teszi és arra ösztönöz is. Egy komplex helyzetszimulációt biztosító oktatási program alapja a részletes, az összes lehetséges helyzetet és útvonalat, döntési pontot és jelenetet leíró forgatókönyv. A szimuláció professzionális studiótechnikával rögzített, színészek szereplésével készült oktatófilm részletekből és a jelenetek közti nem lineáris bejárást biztosító döntési helyzeteket kezelő keretszoftverből áll, melyet a forgatókönyv alapján egyedileg fejlesztenek ki.

Nincs speciális szoftver igénye. Számítógépre, tabletre és az online tartalom megjelenítésére alkalmas böngészőre, internetkapcsolatra, és bizonyos helyezetekben webkamerára, mikrofonra, fülhallgatóra van szükség.